perjantai 1. tammikuuta 2010

Kuukausi kulunut olkapään tähystysleikkauksesta

Vuosi vaihtui. Olkapään hiljaiselo jatkuu. Hitaasti paranee, luulisin.
Kättä käyttää keveissä avustushommissa, ilman kipuja, vatsan edessä kättä pitäen, vasemman kainalonkin pesu alkoi n. viikko sitten onnistua. Olkaa itseään voi jo liikutella, nostella ja lapaluita pyöritellä, mutta niin että olkavarsi pysyy alaspäin ihan kyljen tuntumassa. Mitkään kurotukset tai käden nostot ei onnistu, kivun tunne tulee vastaan, tosin en vielä ole juuri yrittänytkään. Kipuja ei normaalisit tunnu, pientä jomotusta joskus, tokenee pienellä käden liikuttelulla ja asennon kohentamisella.
Kuntoutusta on vasta olkapään liikuttelu ja käsivarren riiputtelu ja kevyt heiluttelu. Onnistuu ok. ja olkaa saa jopa rentoutumaan ja pientä venyttelyn tuntua syntyy.
Mutta kättä ei sivulle tai eteen ylös juuri yhtään liikutella, vielä avustettunakaan ei nosto eteen vaakatasoon asti onnistu. Vaan niitä harjoitellaan vasta sitten 6 vkon jälkeen, joten kärsivällisyyttä vielä vaan.
Päivät kuluu hissukseen, kotosalla vaan. Aikaa poltellen. Voisi rauhattomammalle luonteelle olla hieman harmillista. Vaan josko sitten ensi kesänä...
Hyvää utta vuotta vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti