tiistai 1. joulukuuta 2009

Leikkaus oli eilen

Eilen ei oikein huvittanut kirjoitella ja hidastahan tämä vasemman käden etusormella nytkin on.
Leikkaus meni hyvin. Aamulla tosin sain ootella sairaalavaatteissa melkein 2h, mutta siellä oli vilttejä ja luettavaa, joten aika sujui ok, mitä nyt nälkä vaivasi. Sitten anestesialääkäri kyseli kaikenlaista, ei löytynyt mitään nukutusta haittaavaa. Sitten kävely leikkaussaliin, jossa 4 hymyilevää naista otti mut vastaan. Yläkroppa paljaaksi ja makuulle ja sain heti lämmitetyn viltin päälleni. Vasempaan kämmensekkää laittoivat letkun kiinni ja jotain siinä vielä sanoin, mutta harmikseni en huomannut nukahtamistani olenkaan. Se tapahtui tosi nopeesti.
Sitten olinkin heräämössä. Herääminen oli kuin unesta heräämistä, hitaasti ja välillä torkahdellen, ei pahaa oloa yhtään. Kyselivät onko kipuja ja sainkin heti lääkettä sen tiputussysteemin kautta. Kivut pysyi ihan hyvin kurissa, ei kertaakaan mitään viiltävää tuntua, selvää jomotusta vain. Nukutuksen aikana oli ollut hengitysletku kurkussa, mutta siitä jäi vain jotain pientä tuntua.
Ortopedi Heliö kävi kertomassa, että kiertäjäkalvosimen jänne olikin jo kokonaan repeytynyt, mutta vain vähän toista senttiä vetäytynyt. Jänne kiinitettiin 2 ruuvilla. Ja jotain putsausta ja avartamista. Ja kertoi, että hyvin onnistui. (helpotusta...). 7 viikkoa sairaslomaa (työ toimistotyötä) ja sinä aikana vain pientä kuntoutusta ja käsi koko ajan siinä tukisiteessä.
Nukutus alkoi n. 11:20, heräsin ehkä 2 maissa ja 6 maissa lähdin vaimon hakemana kotia kohti. Sänkysta ylös nousu aiheutti huimausta ja vähän heikotusta. Huilasin hetken. Sitten 2. heräämöön nojatuoliin, sämpylää ja jogurttia ja taas hieman torkahtelin. Taidan olla saanut vahvan lääkityksen. Vaatteiden vaihto, ohjeita käsituen käytöstä ja muutama särkypilleri yötä varten mukaan. Vaimo tuli hakemaan.
Automatkalla tulin pahoin voivaksi, olen tosin herkkä sille, ja niinpä puolessa välissä oksensin aika vauhdilla. Olo oli illalla hieman huono ja pilkin yhtenään.
Yritin nukkua omassa sängyssä, niin että tyynyt tukivat puoliksi kyljelleen ja sainkin pääosan yösta nukuttua, tosin 1-2 h erissä. Tänään olen ottanut torkkua sohvalla yhtenään. Olkaa jomottaa, mutta sen kanssa pärjää aika hyvin.
Lääkkeitä määräsi Tradolan Retard 100 mg ja Panadolia 500 mg, ekaa 2*1-2/vrk ja toista 3*1-2/vrk. Olen ottanut nyt tänään vain 1 tradolan, ja 2 Panadolia kerrallaan... ja hieman jomottaa.. ja ilman lääkkeitä ei tulisi mieleenkään olla. Jomotus tuntuu vähän olassa ja enemmän olkavarren puolella.
Vaan eiköhän tämä tästä. Ja hyvä että lähdin leikkaukseen, kun se jänne olikin jo kokonaan repeytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti